Slide

Stroomhek Het stroomhek is ontworpen en gemaakt in samenwerking met Dorus Faber en Coen de Koning. In Nederland worden steeds meer weilanden omheind met schriklint. Een praktische en betaalbare oplossing, maar het karakteristieke landhek is hierdoor steeds minder vaak te bewonderen in het Nederlandse landschap. Hoe kun je een landhek maken dat aansluit op het gebruik van schriklint, alle voordelen hiervan behoudt, maar meer uitstraling heeft dan een enkel draadje? De uitkomst is het Stroomhek, gevlochten van schriklint. Op te rollen, eenvoudig in gebruik, voordelig, en aan te sluiten op het stroomcircuit.

Slide

Stroomhek, het vlechtwerk. Het landhek dankt zijn naam aan het materiaal waarvan het gevlochten is, schriklint. Er staat dan ook stroom op het hek, wat hem ideaal maakt voor het gebruik bij paardenweides. Schriklint wordt tegenwoordig veel gebrukt als omheining omdat het diervriendelijk en duurzaam is en door de dikte en bruine kleur enigzins oogt als hout. Er zijn verschillende vormen en breedtes van het stroomhek mogelijk en het is te verpakken op rol.

Slide

Stroomhek, de poortgreep. Het stroomhek wordt geopend en gesloten met een dubbele poortgreep die de gevlochten band recht en strak houdt.

Slide

Stroomhek, Op z'n Twents. Het stroomhek is in samenwerking met Landschap Overijssel en Welhuis geplaatst bij een natuurgebied in Twente.

1
2
3
4
< previous project             next project >